Toimintaa

2021

Toimintavuosi 2021 oli Wanhan Haapaniemen asukasyhdistyksen neljäs kokonainen toimintakausi. Toimintakauden suurin tavoite oli kehittää Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori -tapahtumaa edelleen. Toinen tavoite oli asukasyhdistyksen toiminnan vakiinnuttaminen. Vuoden 2021 aikana asukasyhdistys mm. antoi palautetta Tasavallankadun yritysalueen asemakaavan muutokseen, osallistui Kuopion kansallisen kaupunkipuiston hoito- ja käyttösuunnitelman osallispaneeliin sekä teki yhteistyötä eri yhdistysten kanssa. Lisäksi järjestettiin mm. seuraavaa toimintaa:

Kylttitalkoot 16.6.2021

Kylttitalkoissa nikkaroitiin Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kipputori -tapahtumaa varten julisteille uudet kylttitelineet. Materiaaleina käytettiin yhdistyksen jäsenten kellareista ja varastoista löytyneitä vanhoja lautoja ja maalia. Yhdistys osti tapahtumaan ruuveja, saranoita ja pensseleitä. Talkoissa valmistui yhteensä 10 kappaletta uusia kylttitelineitä. Mukana talkoissa oli 8 henkilöä ja yksi koira.

Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori -tapahtuma 15.8.2021

Talkootyönä toteutettava, yhdistyksemme isoin vuosittainen tapahtuma, Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori -tapahtuma järjestettiin sunnuntaina 15.8.2021. Asukasyhdistyksen alueen asukkaat perustivat päiväksi pihoilleen ja tien varsille pop up-ravintoloita ja kahviloita sekä kirpputoreja. Lisäksi tarjolla oli musiikkia ja tanssiesityksiä sekä pihapelejä ja muuta toimintaa lapsille ja lapsenmielisille. Vuonna 2021 osallistuimme Kuopion kaupungin Meidän Kuopio -festivaalin joukkorahoituskokeiluun, joka toteutettiin yhteistyössä Mesenaatti.me -joukkorahoitussivuston kanssa. Tapahtuman ohjeisohjelmaan kuului mm. Suistamon sähkö-yhtyeen esiintyminen, Taikuri Tapio Salomaa, Hanuristi Anssi K. Laitinen, Kuopion oppaat ry:n opastetut kiertokävelyt sekä Kalamukki-tanssikollektiivin tanssiesitys. Lisäksi tarjolla oli pomppulinna ja kasvomaalausta sekä Kuopion polkijat ry:n polkupyöränkatsastuspiste.

Opastettu kiertokävely: Wanhan Haapaniemen historiaa 22.8.2021

Asukasyhdistyksen jäsenille tarkoitettu Wanhan Haapaniemen historiasta kertova opastettu kiertokävely järjestettiin yhteistyössä Kuopion Oppaat ry:n kanssa. Oppaana kierroksella toimi Marianne Falkenberg. Kiertokävelyn jälkeen osallistujille tarjottiin munkkikahvit.

Syystalkoot 31.1.2021

Miilutorin puistikon, Rullapuiston sekä kadunvarsien haravointia, risukkojen siistimistä ja roskien keräämistä. Kuopion kaupunki (Mestar) toimitti Miilutorille sekä Saastamoisenkadun päätyyn kaksi jätelavaa puutarhajätettä varten.

Miilutorin joulunavaus 24.12.2021

Miilutorin joulunavauksessa ohjelmassa oli jouluista musiikkia ja yhteislauluja sekä yhdessä jutustelua. Asukasyhdistys osallistui Miilutorin joulunavauksen glögitarjoilun kustannuksiin. Mukana oli myös trumpetinsoittoa.