Tapahtuma 2021

Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 15.8. klo 11-16

Wanhan Haapaniemen korttelitapahtuma on tänä vuonna entistä monipuolisempi. Presidentinkadun, Kurukadun, Miilukadun, Saastamoisenkadun ja Rullakadun pihojen Pop-up -ravintoloiden ja pihakirppisten lisäksi tapahtumassa on uutuutena Haapa-lava, jossa esiintyy:

  • klo 11.30 palkittu ammattitaikuri Tapio Salomaa
  • klo 12.00 maailmanennätyshanuristi Anssi K. Laitinen
  • klo 13.00 taikuri Tapio Salomaan toinen ohjelmanumero
  • klo 14.00 nykytanssiryhmä Kalamukki
  • klo 15.00 sähköistä kansanmusiikkia soittava Suistamon Sähkö. 

Alueen historiasta kertovat maksuttomat kävelykierrokset alkavat Miilukatu 2:n pihalta vanhan korttelikaivon edestä klo 12.00 ja 15.00. Kävelykierrokset järjestetään yhteistyössä Kuopion Oppaat ry:n kanssa ja ne kestävät 1-1,5 h. 

Lisäksi tapahtuma-alueella on maksuton pomppulinna ja kasvomaalausta, Kuopion polkijoiden polkupyörien katsastuspiste, vinyylilevymyyntiä ja DJ-musiikkia. Pop-up -ravintoloissa on tarjolla niin suolaista kuin makeaakin purtavaa. Kirpputoripöydät notkuvat vaatteita, esineitä, käsitöitä, kirjoja, leluja ja kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. 

Alueella johtavilla kulkureiteillä on tarjolla käsidesiä ja myyntipisteissä kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan. Myyjät pyrkivät käyttämään maksuvälineenä Mobilepayta. Muistutamme, että flunssaoireisena tapahtumaan ei pidä tulla. Kehoitamme käyttämään kasvomaskeja, huomioimaan turvavälit ja lataamaan koronavilkun.

Järjestäjien toive on, ettei tapahtuma-alueelle saavuttaisi autolla. Saastamoisenkadun ja Tasavallankadun risteys suljetaan autoilta tapahtuman ajaksi. Alueen lähimmät parkkipaikat löytyvät Musiikkikeskukselta sekä Lidlin ja Ykkösrastin pihalta. Lähin Vilkku-pyörien pysäkki on Hermanninaukiolla Uudella Haapaniemellä.  

Yhteistyökumppanit